Comença el viatge!

6 de gener de 2023

Hola, blog! Avui comença el viatge de quatre mesos i mig per Sud-amèrica. A les 1:30h del dia 7 de gener de 2023 surt l’avió de Barcelona (Catalunya) per anar directament, i sense escales, a Buenos Aires (Argentina). Seran unes tretze hores d’avió que espero passar-me dormint, però ja veig que estic massa despert perquè això sigui una realitat. Així doncs, suposo que tindré temps de mirar les típiques pel·lícules de comèdia romàntica que ens oferiran. La que segur que dormirà serà la meva companya de viatge i parella, la Kris. Ah, jo soc l’Andreu, seré qui escriurà aquestes entrades, espero no fotre massa la xapa i escriure contingut interessant i lleuger de llegir. També m’encarregaré de mantenir la web funcionant i sense errors! La Kris pujarà contingut a Instagram.

Just ara estem esperant per pujar a l’avió, quan ens han recordat que haurem de portar la mascareta tot el vol… Maleïda COVID.

Tot preparat

Sortim amb la sensació que està tot ben preparat. Per primera vegada marxant de viatge, no tinc la sensació d’haver-me deixat res. Suposo que ajuda haver tancat la maleta més de 24 hores abans de sortir. També tenim bastant pensada la ruta que volem fer, tot i que la idea és ser flexibles i deixar-nos portar per les sensacions que tinguem en cada moment. Ens hem centrat a anotar l’enorme multitud d’opcions que ens depara Sud-amèrica.

En tot cas, per molt que estigui tot preparat, sempre tens aquesta por irracional al desconegut. Les hores fins al dia d’avui s’han fet llargues. Avui fa onze mesos que es va posar aquest viatge sobre la taula, però fins fa ben poc no n’era massa conscient. De fet, encara no en soc. Per un costat, quatre mesos i mig passen molt de pressa, tornarem i res haurà canviat. D’altra banda, aquests últims dies tot ha passat en segon pla. Tot plegat ha sigut una llarga espera fins aquest precís instant.

La ruta

Durant els següents 135 dies, aproximadament, tenim pensat recórrer cinc països del sud i oest de Sud-amèrica.

Primer, amb una camper que hem llogat a Buenos Aires, recorrerem Argentina i Xile durant dos mesos. La idea és començar baixant per la Ruta 40 (Argentina) i la Carretera Austral (Xile) fins a Tierra de Fuego, l’extrem més austral de la Patagònia. Pel camí passarem per pobles, llacs, glaceres, muntanyes i una quantitat innumerable de parcs nacionals. Un cop a baix de tot, tornarem a pujar per visitar la part més nord de Xile i Argentina, on les opcions més conegudes són, segurament, el desert d’Atacama i les catarates d’Iguazú, tot i que no està clar que arribem a tot. Finalment, tornarem a Buenos Aires a tornar la camper.

Acabada la primera etapa en camper, volarem a Bolívia. Des d’allà seguirem en transport públic pel Perú i Equador durant un parell més de mesos. Ja per acabar, els últims deu dies esperem passar-los a les illes Galápagos. Però tot això ja ho detallaré més endavant!

Sensacions just abans d’embarcar

Què n’espero del viatge? Passar-m’ho bé, viure aventures diferents i sortir de la rutina. No espero viure cap transformació vital, tampoc és el que busco. Mai he pensat que els viatges siguin per això, tot i que de vegades sembla que si no has viatjat prou, no ets ningú.

Aquest matí tenia una sensació semblant a la que havia viscut abans de fer un examen. Hem passat hores preparant aquest moment, i ara està a punt de materialitzar-se. Ho haurem preparat prou bé? Serem capaços de reaccionar als imprevistos? Seré capaç de conduir una camper de 5.7m de llarg i 2m d’ample? Ara aquests nervis ja han marxat i crec que la paraula que més s’escau per descriure com em sento és impaciència. Però, en realitat, tenim moltes setmanes per endavant i moltes hores a la carretera. Val més prendre-s’ho en calma i gaudir :D.

Edició: 7 de gener de 2023

Sembla que l’oferta de pel·lícules ha millorat molt respecte al que jo recordava. Hi ha una selecció de potser cinquanta pel·lícules, i bastants d’elles dels últims tres anys. Ja n’he trobat alguna que tenia a la meva llista de pendents! També, he decidit que les miraria en “Spanish - Latin” per començar a acostumar l’oïda.

Sobre el menjar a l’avió, molt millor del que esperava: a triar entre pollastre al curry i raviolis amb formatge. De postres, un brownie sorprenentment bo.